Reveil

De herfst is een moment van stilstaan bij het mooie wat de natuur te bieden heeft: de mooie zonsopgangen en -ondergangen, kleurenpracht in het bos, dwarrelende blaadjes die een tapijt maken op de grond. Het biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de vruchten die in het begin van het jaar begonnen te groeien en nu gerijpt zijn. Herfst is niet alleen kilte, regen en kou maar ook een palet aan kleuren en natuurelementen. 

Natuurlijk is de herfst ook een moment van stilstaan bij wat geweest is en daarbij denken we op 1 november ook speciaal aan de mensen die overleden zijn. Familieleden, vrienden, onbekenden misschien die in het nieuws waren ...... 

We denken aan hen zoals ze waren, zoals ze vreugde gaven aan de mensen rondom hen, zoals ze liefde schonken aan hun familie, zoals ze waren met hun goede en mindere goede kantjes. 

Laten we samen zoveel mogelijk kleine geluksmomentjes creëren die we nog heel lang kunnen koesteren! 

Reveil zorgt op een warme , gemoedelijke en mooie manier een herdenking van onze geliefden. 

 

Enkele jaren geleden kwam Reveil op mijn pad. Van op afstand kijkend wat er gaande was tot deelname aan Reveil in Ranst was een kleine stap. Ik voelde dat ik dit moest en vooral wilde doen!

De eerste editie die ik mee deed was sereen en zacht door de harpmuziek en ik had een tekst gemaakt over rouw en enkele mooie gedichten. Dit alles vond plaats aan de kerk in Ranst om nadien  met kaarsen van Reveil naar de begraafplaats te stappen. Daar werd nog muziek gespeeld en was je nadien vrij om je kaars achter te laten of mee te nemen. Ik vond het een fijne ervaring, enkel de wandeling door het bos was gevaarlijk. Een mevrouw die geen lichtje bij had, vroeg of ze bij ons mocht aansluiten om veilig weer aan de kerk te komen. We hadden een fijne babbel, hadden gemeenschappelijke kennissen en ik had spijt dat we afscheid moesten nemen. 

Vorig jaar werd Reveil weer in Ranst georganiseerd, met muziek en ik las de samenvatting van het boek ' Lievelingsverdriet' voor. Zowel jong als oud genoten, maar .... zoveel jong of oud was er niet. In totaal 11 mensen, waaronder de organisatoren, de muzikant, de ouders van die muzikant, ikzelf en nog twee dames. Een jong gezinnetje was ook aanwezig.

Een tegenvaller, net als het weer, maar dat moest toch beter kunnen. De volgende dag heb ik onmiddellijk  een aantal suggesties doorgestuurd waarmee we een grootser event konden opzetten én meer mensen zouden aanspreken. 

Enkele maanden geleden kreeg ik de mail van Hilde ( van de cultuurdienst in Ranst die Reveil trachtte te organiseren) dat Veerkrachtig Ranst de vraag had gesteld om samen te zitten rond de organisatie van Reveil! Eerst maakte ik de Kick Off mee in Gent, met Pieter Deknudt, dé grote man achter Reveil. 

Met deze bagage erbij trok ik naar de vergadering met Veerkrachtig Ranst. Halleluia!! Wat een vergadering mocht ik meemaken!  Op anderhalf uur was heel het moment van Reveil in elkaar gestoken, bijna tot op de minuut getimed en .... het wordt prachtig!!  Iets om fier op te zijn, nu al!! Grappig detail : de mevrouw die er nu heel erg haar schouders mee onder zet is dezelfde mevrouw die in 2022 vroeg of ze met ons mee terug mocht wandelen.... Toeval of niet, ik ben heel enthousiast en heb gelijken gevonden om op 1 november aan iedereen een prachtig troostmoment met lichtjes, muziek, zang en tekst voor te stellen.

Ik houd jullie op de hoogte. Hopelijk kunnen we eerst van vele zomerdagen genieten zodat onze batterijtjes tegen 1 november zijn opgeladen.