Waarom beroep doen op een afscheidsspreker?

Wanneer het leven van iemand voorbij is, kijken we graag terug op wat die dierbare voor ons betekend heeft. Verhalen vertellen is een mooie manier om het afscheid te verwerken. Anekdotes en herinneringen ophalen kunnen heel veel deugd doen en zijn belangrijk in een rouwproces. 

Afscheid nemen van iemand doe je maar één keer en dan doe je dat het liefst op een manier waar je je goed bij voelt, op een manier die je zelf kiest en die je troost biedt. 

Omwille van allerlei praktische beslommeringen ontbreekt het op dat moment vaak aan tijd of energie om een mooie viering in elkaar te steken. Dan help ik jullie om die persoonlijke viering voor jullie en in samenspraak mét jullie  te maken. 

Heel belangrijk : Het is en blijft jullie viering!

 

Na het verlies van zijn partner nam ik na enkele weken contact op met Peter. Hij vertelde dat hij heel blij was dat iemand de afscheidsviering van zijn partner maakte en leidde. Hij raadde iedereen in zijn omgeving om dit zeker te doen wanneer ze in de situatie komen omdat het een meerwaarde betekent en je het zelf niet op zo'n mooie manier kan verwoorden. Ik vond dit heel mooi om te horen. Natuurlijk was ik hier blij om, maar ik vond het vooral fijn om te horen dat ze de afscheidsviering als een mooi en waardevol moment ervaarden. En daar doe ik het voor, het is hun afscheidsmoment waarin ik door mijn warme woorden en rustige stem troost wil bieden in hun rouwproces.