We leven door wat we krijgen, 

maar we maken een leven door wat we geven!  

 

Winston Churchill

 

Aan de hand van deze quote wil ik me voorstellen. Mijn naam is Veerle D'Huyvetter en woon in Oelegem, een dorpje niet ver van Lier. In 1960 werd ik geboren en groeide op met een oudere broer en een zus die 10 jaar jonger is. Op mijn twintigste startte ik mijn carrière als leerkracht in GVBS Sint-Lucia in Oelegem en bleef er tot aan mijn pensioen in 2022. 

Ik ben eerder een gever dan een ontvanger. Ik ben iemand die er graag voor zorgt dat anderen zich goed voelen. In mijn klasje in het eerste leerjaar was dat het allerbelangrijkste want een kind dat zich goed voelt, komt ook tot leren. De vakken lezen en schrijven vond ik het leukst om te geven en daar werd ik echt heel blij van. De kinderen weten ook dat dat mijn lievelingsvakken zijn. 

Laten het nu net deze twee vakken zijn die me nu nog altijd boeien en waarmee ik doe wat ik het liefst doe: verhalen schrijven en vertellen. Ik voelde dat ik daarmee iets meer kon betekenen voor mensen die afscheid moeten nemen van een bijzonder iemand en na een cursus hoe je kon spreken bij afscheid ging ik aan de slag.  

Een voorafgaand gesprek met de familie waarin ze hun verhalen en herinneringen aan hun geliefd persoon delen, is zo'n mooi moment. Gesprekken met een lach en een traan, maar meer lach dan een traan. 

Thuisgekomen kan ik niet wachten om deze herinneringen te verwerken in een persoonlijk verhaal waarin de gekozen muziek ook een belangrijke plaats krijgt. Ik verweef alles tot een passend geheel zodat het laatste moment van de familie met de dierbare een onvergetelijk en warm moment is. 

Dat is mijn missie : de familie het warme afscheid  geven dat bij hen en de dierbare past.  Wanneer ze na de afscheidsviering vertellen dat dit het was wat ze voor ogen hadden, is dat voor mij het mooiste compliment om te krijgen. Enkele van deze reacties wil ik hier ook met jullie delen omdat ze me nog altijd heel erg raken. 

 

                                                          Jij hebt dat prachtig gedaan ik werd daar echt stil van dankjewel

 

                         Bedankt voor de mooie dienst die je voor Papa gedaan hebt. Hij is er helemaal in naar voor gekomen hoe was.

 

 

                         Beste Veerle,
                         Ik wil je graag bedanken voor de prachtige afscheidsceremonie die je vandaag geleid hebt voor Chantal.
                         Jouw woorden hebben ons sterk gesteund en helpen ons zeker in het verwerkingsproces van dit verlies.
                        Ten persoonlijke titel: ik weet niet of referenties aan de orde zijn, maar je kan er van op aan dat ik erg positief ben over de                              meerwaarde van jouw professionele inbreng.