Trrroostmomenten

 

We komen tijdens ons leven allemaal in aanraking met verlies , groot of klein. Meestal kunnen we dit wel het hoofd bieden maar soms lijkt het wel of er aan die heftige emoties geen einde komt. Of je vraagt je af of het wel normaal is wat jij voelt na het overlijden van je partner, je broer, je zus, vriendin, kind, ouder, ..... kortom iemand van wie je heel veel houdt.

In tijden van rouw is het belangrijk om een luisterend oor te vinden. Iemand waar je je verhaal kwijt kan, niet 1 maar misschien wel 20 keer. Dat dit niet altijd even evident is en er niet altijd iemand klaar staat om te luisteren, maakt dat je je verhaal niet kan vertellen. Het gevolg hiervan is dat het voelt alsof je alleen staat met je verdriet en er daarom verdere stappen in het rouwproces in het gedrang komen.

Daarom ben ik aan de slag gegaan. Ik bied geen therapie aan, maar een verkenning van rouw,  het herkennen van valkuilen waarin ik je ondersteun en je tools aanreik waar je zelf mee aan de slag kan gaan. 

Wil jij hier graag meer over weten en mee op stap gaan ?

Ik kan je helpen om de hobbelige weg van rouw te verkennen , om te kijken wat je verder nog op je pad kan tegenkomen en vooral tips te verzamelen om de obstakels op je weg op een zo goed mogelijke manier te nemen. Voorkennis is hier wel toegelaten. 

De inspiratie vond ik in het boek ' Ik rouw van je' van Claire van 't Veen. Toen ik dit boek enkele maanden geleden in handen kreeg, wist ik dat ik daarmee aan de slag wilde. Dit liefdevol boek over verlies maakt deel uit van het traject. Enkele mensen mochten het al ontvangen in mijn tas met troostmomenten en reageerden heel enthousiast.

 

Verdriet wordt niet kleiner als je het deelt, maar het wordt wel minder zwaar. 

 

Trrroostmomenten

 

Mijn eerste infosessie ' Stap uit de schaduw van rouw , verlies en verdriet' is achter de rug. Het was een uitdaging, eentje met knikkende knieën maar één die ik moest doen, nee, wilde doen! Ik wil echt iets meer betekenen voor mensen in rouw, een uitgestoken hand zijn, iemand die tijd maakt in deze drukke wereld.

Een tweede online infomoment vindt plaats op woensdag 30 augustus 2023

Een nieuw online moment over rouw en verdriet is nu gepland op 18 april 2024. 

 

Iemand die net haar moeder verloor, stuurde na de sessie een pakkend bericht aan ons Hanne:

Het was zo mooi verteld en zo waar. Ik kreeg verschillende keren tranen in mijn ogen. Uw mama is daar echt voor gemaakt.

En toen voelde ik  tranen.....

 

Na deze infosessie zijn er trrroostmomenten.

In 18 video's neem ik je gedurende 6 weken mee in je rouwproces. 3 keer per week krijg je van mij een video waarin ik rustmomenten creëer , je meeneem in het boekje van Claire van 't Ven 'Ik rouw van je' om samen de weg van jouw rouwreis te gaan. Ik vertel je meer over het doorlopen van het rouwproces dat over hobbelige paden, door woelige wateren gaat, maar met de constante dat je het niet alleen moet doen, dat er iemand naast je loopt.

 

Voor deze trrroostmomenten betaal je € 147 . In het pakket zitten niet alleen 18 video's , maar ook 'woorden van troost'. Dit is een digitale boodschap die we heel persoonlijk kunnen samenstellen, met foto's, muziek en tekst die jij graag wil.

De waarde van deze boodschap is €30.

Het pakket omvat ook een ontmoeting ( binnen een straal van 20 km) waarin we samen wandelen, bij jouw thuis een tasje thee of koffie drinken (waarbij ik voor iets lekkers zorg) of een plaatsje opzoeken dat belangrijk is voor jou. Die keuze laat ik aan jou, wat voor jou goed voelt.

Hiervan is de waarde € 60 .

 

Je kan ook kiezen voor de ontmoeting of de woorden van troost, zonder het volledige pakket. 

Heb jij nood aan een uitgestoken hand? Nood aan een babbel zonder dat je iemand uit je omgeving ermee wil 'belasten'?' Dan ben ik er met mijn volle aandacht, luisterend oor en mijn warmte voor jou.